Retro Halloween kläder är billiga och unika!

Numera är Halloween uppmärksammat även i Sverige. Även om vi inte direkt har någon tradition av denna högtid så är det många som passar på att dra till med fest. Halloween-fester är populära och då gäller det att ha Halloween kläder som givetvis är en form av maskeradkläder.

Du kan klä ut dig till vad du vill, och ingen kommer att tycka att det är konstigt när det är Halloween fest. Detta kan liknas vid att komma med 80 tals kläder eller 70 tals kläder till utklädningsfesten.

Medan moderna och trendiga kostymer är populära så är en retro Halloween kostym något som bjuder på unik charm. Det går alltid att hitta på något när du tänker retro. Du har säkert flera möjliga Halloween kostymer av detta slag på vinden eller i källaren.

Var kreativ, kombinera dina rullskridskor med en kavaj och hängslen. Det blir en billig Halloween utklädnad som du kommer att känna dig så nöjd med!

Halloween dräkt
Skapa en klassisk känsla med en Halloween dräkt från förr!

Fördelar med retro Halloween kläder

Det finns en rad olika fördelar med Halloween kläder som du hittar i din eller din farmors garderob. Nya Halloween dräkter har sällan samma charm och så kostar de ju mycket mer. Men det finns fler fördelar än så.

Satsa på retor Halloween kostym för att den är:

Nostalgi: Retro Halloween kostymer gör att vi kan minnas den gamla goda tiden eller bara fantisera om den. De väcker kanske fina minnen från vår barndom och vi kan återuppleva dessa ögonblick genom att klä oss i retrokostymer.

Oavsett om du vill klä ut dig till en 50-tals person eller en 80-tals punkrocker så tar retro Halloween kostymer oss tillbaka till en tid då livet eventuellt var lite enklare men helt klart annorlunda.

Unikt: Retrodräkter massproduceras inte som moderna kostymer. De är unika och erbjuder ett utseende som inte går att replikera. Detta gör att de sticker ut från mängden och du kan vara säker på att ingen annan kommer att bära samma Halloween kostym som du.

Halloween kostym
Varför inte en tweedkostym med tillhörande hatt?

Budgetvänligt: Retro Halloween dräkter kan göras av föremål du redan äger. Eller så kan du köpa dem begagnat i second hand-butiker. Detta gör dem till ett budgetvänligt alternativ för den som vill spara pengar på sin kostym.

Gör din egen Halloween kostym

Hur kan du skapa en egen Halloween utklädnad? Det behöver inte alls vara svårt! Du har antagligen allt du behöver för utklädnad för Halloween hemma. Genom att kombinera saker som inte hör ihop så kan du få en rolig effekt.

Du kan också se om du har kläder som borde ha åkt ut för längesedan men som nu faktiskt kan beskrivas som Halloween kläder!

Några tips för att skapa egna Halloween kostymer:

Efterforskning: Slå upp eran du vill klä ut dig till i en historisk encyklopedi online och undersök dåtidens modetrender. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vilka kläder och accessoarer du ska leta efter.

Klä ut ditt husdjur: Du kanske kan pynta ditt husdjur så att det blir annan känsla omkring dig. Matcha med din kostym.

Halloween hund

Second hand butiker: Besök dina lokala secondhandbutiker och bläddra igenom klädställen med tålamod. Leta efter föremål som är från den era du vill klä ut dig till. Glöm inte att kolla tillbehörssektionen för hattar, halsdukar och smycken.

DIY: Om du inte kan hitta den perfekta retrodräkten överväg att göra en själv. Du kan köpa tyg och mönster från en hantverksbutik och sy din egen kostym. Det finns också många guider online som kan guida ta genom processen.

Här kan du se hur du syr ett eget kavajslag:

Lägg till effekter: Använd det du har och lägg till effekter. Sy på lappar eller dekorationer som ändrar känslan i kläderna. Gör batik med t-shirt!

Köp Halloween utklädnad

Om du helst köper en Halloween dräkt som är redo så går det också bra. Det finns ju särskilda butiker med partykläder där du hittar färdiga kostymer som kan passa för Halloween festen.

Du kan hitta en Halloween dräkt:

I nätbutiker: Det finns många nätbutiker som specialiserar sig på retrokläder och accessoarer. Du kan bläddra igenom deras urval och hitta den perfekta kostymen för dina behov.

Michel Myers dräkt

Finns för 600 kronor här!
Scream Mask

Finns för 150 kronor här!
Vampyrklänning

Finns för 250 kronor här!
Rymdkrigare

Finns för 699 kronor här!
Viking

Finns för 699 kronor här!
Halloweenhatt med belysning

Finns för 49 kronor här!

 

Vintagebutiker: Vintagebutiker är ett bra ställe att hitta autentiska retrokostymer. De kan vara dyr, men de erbjuder ett unikt och högkvalitativt alternativ. Dessutom kan du känna dig så fin i den här typen av autentiska kläder.

Kostymuthyrningsbutiker: Kostymuthyrningsbutiker har ofta ett urval av retrodräkter tillgängliga för uthyrning. Detta är ett bra alternativ om du bara planerar att bära kostymen en gång. Du kanske kan hyra en galen festklänning för bröllop eller smoking.

Halloween hatt
En liten effekt kan vara det som gör att du blir Halloween!

Du kommer att hitta perfekt Halloween kostym!

Retro Halloween kostymer erbjuder många fördelar som moderna och mer kitschiga Halloween kläder inte kan replikera. En retro Halloween dräkt är unik, budgetvänlig och framkallar en känsla av nostalgi som är svår att motstå.

Oavsett om du väljer att göra din egen kostym eller köpa en så är retro Halloween kostymer ett roligt och kreativt sätt att fira denna kusliga högtid med. Dessutom finns det ju inte som säger att du inte kan blanda lite. Ha vanliga fina festkläder men kör på en klassisk hatt med flor för effekt!

Halloween katter
Inspireras av Halloween affischer och temat för dagen så kommer du på hur du ska klä dig!