Inred ditt kontor med cool retrostil

Att inreda ett kontor är roligt men kan också vara en utmaning. Det är mycket att hänsyn till så att kontoret blir så praktiskt som möjligt. Förutom att det ska vara praktiskt är det också viktigt att de som jobbar på plats trivs med dekor och inredning. Ett fint och inbjudande kontor gör att du arbetar bättre och mår bättre.

Om det finns möjlighet att göra kontoret lite personligt så är det en god ide. Ska du skapa ett kontor för hemarbete har du oftast lite friare tyglar och kan inreda det efter tycke och smak. Tillhör du en av dem som tycker det var bättre förr, så kan du med fördel inreda ditt kontor i retrostil. Om du vill ha lite tips och idéer när du ska inreda ditt kontor så kan du hitta ett stort utbud här.

Välj rätt detaljer i enlighet med smak

Det är mycket att tänka på när du ska inreda ditt kontor, allt från stora bokhyllor till minsta häftapparat. Om du vill skapa en retrostil på kontoret så ska du satsa på möbler som är praktiska och har en lite äldre look. Kanske tar du inspiration från dina 80 tals kläder och väljer kontorsmöbler med lite skrikigare färger.

Retromöbler och prylar kan med fördel blandas med mer modern stil, så länge de har någon samhörighet. Exempelvis kan du satsa på temat “raka linjer” och då blanda både retro och modernt i olika färger om de har samma mönster eller former. Det är viktigt att möblerna är funktionella och att kontorsstolen är skön. Du ska trots allt spendera en hel del tid på ditt kontor.

För att skapa retrostilen på ditt kontor så kan du med fördel investera i detaljer som ger ett retro intryck.

Du kan exempelvis satsa på:

  • Pärmar med färgglada ryggar
  • Unika gamla telefoner som dekoration eller för att ringa med
  • Häftapparater med en äldre look
  • Anslagstavla eller svart tavla istället för whiteboardtavla
  • Arkiveringslådor i olika färger, gärna lite mörkare nyanser

När du håller samma linje på inredningen så känns det snyggt och gäster får ett proffsigt intryck på ditt kontor. Om det blir för många stilar i en salig blandning så kan det bli jobbigt att fokusera. Både för dig som jobbar på kontoret och för den som kommer på besök. Dessutom kan din arbetsplats upplevas som oseriös när du ställer en vinylspelare i retro stil ovanpå din moderna printer!

retro telefon

Satsa på stolen du sitter på!

Det är många timmar som avverkas på ett kontor och det är lätt hänt att både axlar och rygg tar stryk efter ett tag. Med tanke på detta är det viktigt att investera i en riktigt bra kontorsstol. Köp gärna en som är höj och sänkbar så att du kan använda den till olika skrivbord om det skulle behövas.

Här kan vi inte säga att retorstil är ditt bästa val för dagens stolar är ergonomiska på ett sätt som tidigare modeller inte var. Undantaget är förstås om du hittar en begagnad Herman Miller som är både en raritet och en fröjd att sitta många timmar på!

Även skrivbordet ska vara höj och sänkbart om du vill kunna ändra din ställning under dagen på det sätt som rekommenderas av ergonomer och myndigheter. Det är ganska skönt att kunna stå upp och jobba ibland och det är också bra för kroppen att kunna skifta ställning. Kroppens muskler aktiveras vid rörelse och även blodcirkulationen vilket är bra för hjärtat. Det är lika viktigt idag som det var för 40 år sedan!