Var det bättre förr?

Du har hört den meningen och som barn kan man tycka att det låter märkligt. Hur kan de som levde innan det fanns varmt vatten i kranen inomhus tycka att det var bättre då? Fast så når man en ålder då den där meningen plötsligt dyker upp. Varför är det så?

En anledning kan vara att vi trivs med det som vi känner igen. Många tycker att det är svårt att ändra vanor. Även om det inte är svårt att förstå hur man använder en dator eller smartphone är det enklare att fortsätta läsa tidningen i pappersversion.

Men så till sist så blir det ändå till att läsa tidningen online, ordna med betalningar med internetbank och så vidare. Man gör detta och suckar och tänker att det ändå var bättre förr då allting kändes bekant och tryggt.

Fast var det bättre förr? Det kanske det var. Om vi tänker mer på saken kan vi ju faktiskt vara mer exakta. Det som var bättre förr behöver inte vara historia som aldrig kommer igen. Det går att ändra på saker. Okej, kanske inte hur du gör betalningar. Men om du tycker att bruna tapeter och velourbyxor var bättre går det att ordna med detta även idag.

Och så kan du ju låta bli varmvattenkranen och bara använda kallvattnet, precis som förr!