Kaffeburk retro – Därför ska du välja retro kaffeburkar!

Här på Retroweb älskar vi allt som är retro och det är klart att kaffeburkar i klassisk design ligger oss lite extra varmt om hjärtat. Det är ju inte svårt att förstå. Ta en titt på en kaffeburk med retro design och vill ju inte ha något annat.

Med detta sagt är det viktigt att förstå att retro kaffeburkar kan betyda lite olika saker. En kaffeburk rund och i glas är ju en form av mason jar och en plåthistoria med knäpplock kan ha ett motiv som kanske inte är så retro.

Exempel på fina kaffeburkar med retro design:

Röd kaffeburk retro

röd kaffeburk

Finns för 159 kronor här!
Mason jar

Mason jar

Finns för 159 kronor här!
Blå retro kaffeburk

blå kaffeburk retro

Finns för 234 kronor här!
Strömshaga

Strömshaga

Finns här för 229 kronor!
Mumin kaffeburk

Mumin kaffeburk

Finns här för 229 kronor!
Coffee shop kaffeburk

Coffee shop

Finns här för 159 kronor!

 

Kaffeburk retro – Vad är grejen?

Retro kaffeburkar har blivit allt mer populära under de senaste åren. Detta eftersom de har en vintage charm och dessutom är väldigt praktiska. En kaffeburk med tättslutande lock är ju ett måste om du vill hålla ditt kaffepulver fräscht längre.

En kaffeburk, rund, fyrkantig, i glas eller stål ser inte bara bra ut på din köksbänk. Den har flera fina fördelar som gör att trivseln i ditt kök ökar.

Med en kaffeburk retro får du:

Nostalgifaktor

Retro kaffeburkar framkallar en känsla av nostalgi som är svår att motstå. De påminner oss om enklare tider då saker gjordes för att hålla och design handlade om enkelhet och funktionalitet. Vi skulle kunna säga att kaffeburkar retro är en återgång till en era då kaffe avnjöts utan stress. Ritualen att brygga kaffet var minst lika viktig som att dricka det!

Humor

Det kan också finnas en hel del humor i kaffeburkarna med retrostil. Kanske är det en bild på 80 tals kläder eller ett tryck på en galen seriefigur. Du blir på gott humör varje morgon då du förbereder ditt kaffe!

kaffeburk plåt
Detta är både nostalgi och humor!

Unikt mönster

En av de främsta anledningarna till att retro kaffeburkar har blivit så populära är deras unika design. Du finner en mängd olika former och storlekar. Det kan finnas bilder på burken från sagor eller kanske tryck med ikoniska märken.

En kaffeburk i plåt kan vara neutral eller ha djärva färger, retrotypografi och intrikata illustrationer som fångar essensen av kaffet de innehåller. En snygg kaffeburk vill du ha ståendes där den syns i ditt kök!

Miljövänlig förpackning

Många kaffeburkar i retrodesign är gjorda av miljövänliga material. Det kan vara metall, glas eller till och med återvunnet papper och kartong. Dessa material är inte bara bättre för miljön på så vis att de går att återanvända.

När du förvarar ditt kaffe i glas eller metall så kommer det att vara bra för färskheten. Detta särskilt om du väljer kaffeburk med tätslutande lock. Här ska det också sägas att det kan finnas fördelar med pappersvarianter som låter kaffet andas. Men det är inte ett måste för att kaffet ska smaka gott.

kaffeburk glas
En kaffeburk av glas är bra för miljön och för kaffet!

Mindre spill

Om du har för vana att hälla ut kaffe direkt från påsen det kommer i så vet du att det blir spill. Kanske inte så mycket men varje gång så går lite förlorat på köksbänken. Med en fin burk för kaffe i retrostil så använder du en skopa och på så vis blir det inget spill. Mycket bättre rent ekonomiskt!

Prisvärt alternativ

Retro burkar för kaffe är ofta ett prisvärt alternativ för kaffeälskare. Du kommer antagligen att använda samma fina kaffeburk i många års tid. Dessutom får du ju både inredning och köksredskap i ett. Detta oavsett om din kaffeburk är svart, vit, av plåt, glas eller plast.

Om du köper kaffeburk i plåt ska du säkra dig om kvalitet. Det är inte så länge sedan kaffeburkarna från Claes Ohlson fick kritik:

Det finns perfekta kaffeburkar för dig!

Oavsett om du tycker om en elegant och tillbakalutad design på din kaffeburk eller helst vill ha något som syns hela vägen till vardagsrummet så kommer du att hitta rätt. Det finns så många fina kaffeburkar i retro stil. Det är bara att bläddra bland bilder online och välja det som känns rätt för dig.

Sedan ska vi komma ihåg att du inte gifter dig med din kaffeburk. När du känner att det är dags för något nytt så är det bara att byta ut burken. Då priserna är så attraktiva kommer du inte att känna att du måste använda samma retro kaffeburk för evigt!