En hjälpa till pall blir aldrig omodern

Möbler är ju en form av retroprylar som vi älskar fast det är inte så att vi måste köpa begagnade möbler för att det ska kännas klassiskt. En riktigt klassisk inredningsdetalj som aldrig går ur tiden är en hjälpa till pall som du använder i kök, badrum eller där ett barn behöver komma upp en bit på höjden.

Det här är en pall barn får då de är små som föräldrar sedan fortsätter använda för allt möjligt annat. Något som är lika aktuellt idag som det var för 50 år sedan är att inreda barnvänliga hem där vi trivs tillsammans.

Ett barnvänligt hem med hjälpa till pall och mer

Om vi tar en titt på saker som gör ett barnvänligt hem så ligger en hjälpa till pall långt upp på listan. Små barn vill ju hjälpa till och då är en stegpall barn står stadigt på väldigt bra att ha. Fast det finns mer som kan skapa en miljö där vi trivs sida vid sida.

Tänk bara på en sådan sak som ljudnivån. Barn är inte tysta och det är något som föräldrar tycks uppleva som något nytt i varje generation. Du minns dina föräldrars klagan på ditt oväsen men ser ingen koppling mellan detta och att dina barn nu för ett himla liv.

Det kan vara minst lika smart att se på ljudabsorbent till vägg i barnens rum som att skaffa kökspall barn står säkert på. Välj ett coolt retromotiv som en världskarta som ungen kan lära sig geografi med!

Tänk också på detaljer som halkskydd. Det är få barn som avlider av halkolyckor men det är den vanligaste formen av olycka bland barn. I rum som badrum och kök där det kan finnas hala golv är det viktigt med bra mattor som hindrar detta.

Mer exempel på inredning som skapar ett barnvänligt hem:

  • Tyger som skapar värme och en ombonad känsla. Både i barnets rum och i andra delar av hemmet.
  • God förvaring av leksaker och kläder. Det är inte bara du som behöver mer utrymme för dina 80 tals kläder. Barnet har också prylar som inte ska stuvas undan på vinden men som heller inte kan hänga där skolkläderna finns.
  • Plats för leksaker där det leks. Fundera lite på hur du kan inreda i vardagsrum med leksaker som är en form av möbler som till exempel ett vackert dockskåp.

Nya designmöbler kan ha retrodesign

Om du kikar in på AZ Design möbler online så ser du att även nya svenska möbler kan ha spår av retrodesign. Det här är en möbelbutik som huvudsakligen vänder sig till arbetsplatser och restauranger. Men de har ju ovan nämnda ljudabsorbenter som kan vara minst lika viktiga i ett hem med barn som inte vill sitta på en barnpall tysta!

hjälpa till pall

Hur många hjälpa till stolar behöver du?

Många inser att det räcker gott med 1-2 barnpallar som man sedan flyttar runt. Det kan vara skönt att ha en som alltid finns i badrummet så att olyckor på grund av för högt handfat eller för hög toalettstol kan undvikas.

Sedan är det skönt att ha kökspall barn kan använda då de hjälper till med matlagning eller bara vill stå bredvid och se vad som händer!