Upptäck vintage shopping i Amsterdam!

Åk till Amsterdam för att shoppa. Det är inte så långt och det går att hitta billiga flyg om du inte tycker att det känns så spännande att ta tåget. Innan du åker bör du läsa på lite om shopping i Amsterdam så att du kan planera på ett smart sätt. Lär dig också mer om vad som är unikt för Holland. Det är inte bara ost som du kan vilja ta med dig hem mellan påsar med nya modeplagg.

Amsterdam har många fina vintagebutiker där du kan hitta fantastiska fynd. Det handlar inte bara om kläder. Stadens butiker erbjuder många spännande saker som kan vara svårt att hitta i svenska vintagebutiker.

Handla kläder i vintage butiker

Att handla vintage kläder är en trend som sprider sig till de som tidigare rynkat näsan åt second hand. Om du har börjat fatta tycke för sporten som går ut på att hitta unika plagg från förr i tiden som bidrar till din unika stil på ett magnifikt sätt så bör du ta chansen att fynda i Amsterdam.

Du kan hitta allt från spännande 80 tals kläder till senare alster. Och du behöver ju inte köpa saker som har använts så att man fortfarande kan känna doften av den tidigare ägarens hund. I bra vintage butiker i Amsterdam är det lika spännande att läsa vad det står på originaletiketterna som fortfarande hänger kvar på utvalda plagg som aldrig har använts.

Några vintage butiker att ta med på din shoppinglista är:

  • We Are Vintage på Kinerstraat 193
  • Rumors Vintage & Design på Haarlemmerstraat 29
  • Kiloshop Waterlooplein på Jodenbreestraat 158
  • Marbles vintage på Haarlemmerdiijk eller på Ferdinand Bolstraat

Notera att butikerna i Amsterdam öppnar först vid 11-snåret. Du hinner med en lång frukost först!

Köp husgeråd och kanske en cykel från Amsterdam

Du finner inte bara fina kläder från förr i Amsterdam. Det finns fina vintagebutiker med husgeråd och spännande prylar. Om du längtar efter att köpa vinylspelare kanske du ska hoppa en nyproducerad. Se om du finner en fin vintage vinylspelare i Amsterdam istället.

Eller varför inte shoppa en cykel i landet som är mästare på cyklar? Om du inte flyger kanske du kan ta med dig en vintage cykel från Holland på taket på din bil eller på tåget. Utöver att du kan hitta cyklar till bra priser kan du ju finna riktigt bra holländsk design som inte är så dum att kunna luta sig på för kommande cykelturer hemma i Sverige.

cykel i holland

Ta med dig promenadvänliga skor!

Visste du att Amsterdam har utsetts till en av Europas vänligaste städer för äldre? Det beror på att det finns så fina promenadstråk. Då det är ont om backar blir det inte svårt att vara ute och promenera länge men glöm inte att välja rätt skor för din shoppingresa till Amsterdam.

Det lär bli mycket gående hit och dit. Då vill du verkligen inte bli bekymrad av dåliga skor. Fast det är klart, du kan ju alltid shoppa ett par riktigt fina vintage skor i staden. Helst oanvända förstås om du inte drömmer om att få uppleva livet i någon annans skor, kanske en holländares skor…