Dagens mobiltelefon fungerar som en plånbok

Om du inte förstår vad som är så märkvärdigt med att använda mobiltelefonen till att köpa saker, ta lån och betala räkningar så är du inte så gammal. Men den som var med innan det gick att ringa hem och tala om att du snart är hemma kan förundras av hur telefonen numera är en form av plånbok.

Under de senaste åren har sättet människor hanterar sin ekonomi och gör betalningar genomgått ett paradigmskifte. Den snabba introduktionen av smartphones, tillsammans med framstegen inom digital teknik, har lett till uppkomsten av mobila banktjänster och betalningar.

Du behöver inte boka möte med en gubbe på banken för att få ett lån. Har du en betalningsanmärkning så kan du ta smslån utan UC direkt från din telefon! Allting är klart på några minuter.

En manick för allt du behöver

Något som vi numera tar för givet är att det ska gå att göra precis allting med en mobiltelefon. När det blir 80 tals fest till helgen så ordnar du med kläderna, musiken, filmerna och allt annat via din telefon. Har du inte tillräckligt med pengar för detta så är det hur enkelt som helst att ordna med mobillån.

Mobilen som din plånbok och bank

Den utbredda tillgängligheten och överkomliga priserna för smartphones har spelat en betydande roll för att möjliggöra mobila banktjänster och betalningar. Med den ökade processorkraften och lagringskapaciteten har smartphones blivit ett perfekt verktyg för att hantera ekonomiska uppgifter.

Dessutom är detta väldigt säkert då du sköter allting med ditt mobila bankID. Det här betyder att du kan verifiera att du är du. Kreditgivaren, butiken och casinot förstår detta och jobbar med smidiga lösningar för betalningar och krediter.

betala med mobilen
När du ska betala för något så tar du genast fram mobilen…

Teknologiska framsteg har möjliggjort förvandlingen

Det råder inga tvivel om att digitaliseringen har påverkar lånemarknaden och hur vi ser på våra mobiltelefoner som en form av plånböcker. Den kontinuerliga utvecklingen av säkra och pålitliga mobilapplikationer har drivit på tillväxten av mobila banktjänster och betalningar via telefoner.

Saker som har bidragit till vår acceptans av detta fenomen är:

  • Mobila plånböcker
  • Kontaktlösa betalningar
  • Kontolösa tjänster
  • Framväxten av fintech-företag

Modern teknologi är smidig och därmed känner vi oss trygga med den. Idag är det få svenskar som inte vet hur man handlar online eller som tycker att detta är farligt eller konstigt. Men det betyder inte att teknologin nu står kvar på samma ställe.

Utvecklingen går framåt i rasande fart och vi får hela tiden nya finjusteringar som förbättrar ekonomiska tjänster via mobilen. Det går snabbare att handla, appar känner igen oss så att vi kan få erbjudanden eller skräddarsydd produktinformation och mer.

Idag förväntar vi oss att allt ska fungera med mobilen

Vi konsumenter har blivit mer tekniskt kunniga och bekväma med digitala transaktioner och det har lett till förväntningar som ingen hade kunnat tänka sig för 30 år sedan. Efterfrågan på bekvämlighet, snabbhet och sömlösa upplevelser har drivit införandet av mobila banktjänster och betalningar.

På sätt och vis kan vi säga att vår syn på hur saker och ting ska fungera går hand i hand med den teknologiska utvecklingen. Ledord är snabbt, bekvämt, billigt och enkelt oavsett om det handlar om att handla, ta lån, spara pengar eller investera.