Har hudvården blivit bättre?

Minns du kastanjeoljan i badrumsskåpet som både mamma och pappa använde för att bli brunare? Att vilja ta hand om sin hud för att få den att se vacker ut är inget nytt. Men har hudvården blivit bättre? Den frågan kan svara med ett ja och ett nej beroende på hur du ser på hudens hälsa och skönhet.

Naturligare hudvård är helt klart i ropet

Om vi går tillbaka några årtionden så var det förstås så att folk brydde sig om sin hud. Den som var proffs på 80-tals kläder med rätt färg och rätt snitt missade inte den viktiga målningen i ansiktet. Men särskilt naturligt var det ju inte.

När du ser på tips från Beautiq och liknande skönhetssajter inser du att de konkurrerande produkterna gärna marknadsförs med naturlighet och skonsamhet. Det är ju inte så enkelt att få till en intensiv rosa färg på naturlig väg.

Det här är rätt intressant att tänka på. Särskilt när du ställer dig frågan om det var bättre förr. Rent hälsomässigt var det inte alltid det. Många av dåtidens hudvårdsprodukter är idag förbjudna för att de innehåller gifter. Idag är vi väl medvetna om hudirriterande ämnen och dessa undviks i modern hudvård.

Du kan finna helt naturliga och säkra produkter

Något som är riktigt spännande med modern hudvård är att du kan finna naturliga produkter som är säkra att använda. Det går att behandla hud med C-vitamin och andra ämnen som dåtidens produkter aldrig hade haft med.

Innovationen är minst sagt spännande. Samtidigt är det förstås så att det även förr i tiden fanns naturlig hudvård. Att använda ren trollhassel för att tona huden är inget nytt. Idag kan du köpa naturlig toner gjord på trollhassel och kunskapen om hur detta tar hand om dina porer kommer givetvis från många generationers förståelse för trollhassels påverkan på vår hud.

Men det är skönt att kunna köpa naturlig hudvård i modern tappning. Du får de smarta förpackningarna som är enkla att använda med innehållet som du vågar lita på. Det här är något som bidrar till att vi kan säga att dagens hudvård ändå är bättre än vad som tidigare varit möjligt.

Tekniken utvecklas också

Vi ska också ta upp det där med injektioner och hudvård på djupet. Numera kan du få bort rynkor och fuktgöra på djupet med helt säkra metoder. Det kan låta obehagligt med nålar men det här är faktiskt inte farligt och bra mycket bättre än att smörja in med gifter i ansiktet.

Hudvård idag är för alla

En sista sak som också ska nämnas är att hudvården idag är för alla. Både män och kvinnor kan ta hand om sin hud utan att det är något konstigt med detta. Det betyder att vi numera har produkter för skägg såväl som för påsar under ögon som är till för hela familjen. På så vis har hudvården helt klart blivit bättre!