Retroglasögon som har kommit tillbaka

Det är högsta mode att vara riktigt retro när det handlar om glasögon. På senare tid så har många av de stilar som vi kallar för vintage kommit tillbaka. Det rör sig särskilt om glasögonbågar som var högsta mode under 1950- och 1960-talet. Vi ser samma linje som med vintage kläder som förblir aktuella.

När du surfar in på moderna glasögonbutiker som säljer glasögon online så kommer du att finna några stilar som vi kan kalla för retro som ständigt återkommer. Vi tar en titt på några stilar som har varit särskilt populära under 2020-talets början.

Katt-bågarna är trendigare än någonsin

Det ska vara riv i glasögonen om du lever på 2020-talet! Det här är en klassiker som återkommer med jämna mellanrum. Så om du köper dyra kattbågar så kan du alltid spara dessa då trenden stillas en aning. Det dröjer inte många år innan de blir aktuella igen.

Kattformen passar särskilt bra för ansikten som är lite längre. De för focus till centerdelen av ansiktet. Det här är dock en design som kräver lite mod för den går inte obemärkt förbi!

coola glasögon
Kattformen är väldigt cool!

Stora, tjocka och runda glasögonbågar

För dig som älskar 80 tals kläder kommer modet med stora runda bågar som en present på posten. Den runda formen har ju varit med sedan glasögonens vagga men den tjocka stilen och moderna material som plast känns ju mer 1980-tal.

Det tycks bara bli alltmer populärt med glasögon som tar upp en massa plats i ansiktet. En stort plus med den runda och stora formen är att den passar alla ansiktsformer. Det här är en båge du vågar investera i utan att ens prova först.

Fyrkantiga bågar som är för stora

Det är också populärt och på mode med glasögonbågar som är fyrkantiga och precis som de runda och tjocka för stora. Det här är helt klart en vintage look som känns tidlös. Den fungerar för i stort sett varje outfit som du har.

Fyrkantiga stora glasögon passar bra med lite ledigare kläder som jeans och t-shirt. Vi är återigen tillbaka på 1980-talet men detta är det senaste 2022! Om du vill ha något som ger en omedelbar effekt och känns annorlunda är detta ett superbra val.

Här kan du se herrbågarnas utveckling:

Aviator är aldrig retro

Du kan kalla Aviator-formen för retro så mycket som du vill men saken är den att denna trend aldrig kan kallas för retro som kommer igen. Detta helt enkelt för att pilotglasögonen aldrig går ur tiden. De förblir moderna år ut och år in.

Det här är ju en form som passar perfekt för solglasögon. Den passa bra i vardagen och utstrålar fart och äventyr. Du kan givetvis satsa på denna form för dina vanliga glasögon utan solskydd. De är stilriktiga och klassiker som du alltid kan lita på.