Du kan köra retromoped med vespadesign på el!

För dig som älskar looken på en klassisk Vespa så är det inte så att du måste köpa en bensinslukande best för att få njuta av den. Mopedåkning är lite som 80 tals kläder, den går aldrig ur tiden!

Fast idag vill vi ju inte smutsa ner vår värld och då finns det en fin lösning. Med en elmoped så kör du tyst och utan utsläpp. Och det bästa av allt är att du kan köpa en elmoppe med retrodesign som ser precis ut som den där vespan du alltid drömt om.

Vi gillar gammalt med ny teknik

Elmopeden är inte unik när det handlar om att använda det vi tyckte om förr i tiden fast med modern design. Den som tycker om gamla telefoner kan skaffa en modern handsfree hustelefon som ser ut som den där gamla vev-dosan som farmor ringde med.

vevdosa

Det fina med äldre mopeddesign i ny tappning är ju att vi får en massa fördelar. Det är lätt att glömma bort saker som kanske inte var så coola med gamla vespor. Inte ens på Piaggio-museet i Italien ordar man allt för mycket om osmidig körning, dålig lukt från bensintanken och liknande.

En elmopedvespa erbjuder:

  • Billig drift
  • Snabb körning
  • Bekväm sits
  • Gott om lastutrymme
  • Kraft
  • En massa olika färger!

Det som möjligen kan ses som ett litet minus med modern mopedåkning är att man numera måste ha ett mopedkörkort. Tidigare var det ju bara att vid femton år sätta sig på en moped och åka. Det är kanske bra för allmänheten att detta har ändrats men unga förare känner kanske inte riktigt likadant…

retromoped

Elmopedvespor finns från flera märken

I och med att det är så populärt med vespor på el så är det många elmopedtillverkare som har hängt på trenden. Därmed så finns det en rad olika märken som har vespadesignen. Till och med svenska! Det betyder att du måste sålla lite om du ska köpa en elmoped som ser ut som en vespa.

Även om skalen liknar varandra så kan det vara oerhört stor skillnad på saker som teknik, motorkraft och laddningsegenskaper. Den som vill köra snabbt behöver ett bättre batteri och en elmotor som erbjuder detta.

Samtidigt är det förstås möjligt att för en mycket billigare peng köpa en snygg elmopedvespa som är kul att köra även om den inte är snabbast och starkast i stan. Det gäller att tänka till lite. Inte bara att gå på första intrycket och köpa den turkosa vespan på el som känns som något du hade i din leksakslåda när du var barn!