Vi har masserat sedan urminnes tider!

Trodde du att massagen är ett modernt påfund, eller kanske att den måste ha blivit populär under 1970-talet som en kärleksfull handling? Fel och åter fel! När du går för att få massage på en modern klinik i Stockholm så drar du nytta av en friskvårdsmetod med flera tusen år på nacken. Snacka om retro som aldrig går ur tiden!

Massage är något vi aldrig tröttnar på

Precis som att vissa bara måste fortsätta med 80 tals kläder och andra inte förstår hur modern teknik kan föredras över en klassisk vinylspelare så är massagen något de allra flesta vill ha. Det beror på att massagebehandlingar ger så många fina effekter.

Det handlar ju inte bara om att stela leder och muskler kan mjukas upp. Om du får en enklare massage över nacken av en partner eller kollega så påverkar det ju ditt humör. Det här är något vi har vetat om sedan Eva blev till av ett revben från Adam och begärde massage i lustgården.

Okej, Eva kanske inte begärde massage av Adam och hon hade knappast en massageklinik att gå till i Edens lustgård men rätt så snart så lär de ha upptäckt hur fint det är med att få kroppen knådad och uppvärmd av mänskliga händer.

fötter zonterapi
Kunskapen om zonterapi massage är inte ny!

Modern massage föddes på 1800-talet

Vad gäller massagen som friskvårdsmetod så kan vi lugnt konstatera att den är lika gammal som människan själv. Men om vi ser på modern massage så har den faktiskt en svensk koppling. Det var Pehr Henrik Ling som utvecklade metoden som idag är världsberömd under namnet Swedish Massage. Ling är ett viktigt namn inom massagens historia när vi ser på den moderna delen av den.

Pehr var gymnastikpedagog och föddes 1776 i Småland. Han ses idag som fadern av svensk massage som används över hela världen för att mjuka upp och behandla hela kroppen såväl som att vårda stressade sinnen.

Med tekniken kom moderna massageinnovationer

Det har alltså varit praxis att massera på modernt vis i flera hundra års tid. Men vi kan se att det finns ännu modernare former som har blivit särskilt populära på senare år. Med tekniken kom produkterna som gör det möjligt att få massage utan att gå till en massageklinik.

Du kan till exempel sätta dig på en massagekudde eller i en massagefåtölj eller själv hålla i en massagepistol för att mjuka upp axlar och andra kroppsdelar. Den här typen av massage kan inte anses vara retro. Den tillhör verkligen vår tid även om den bygger på urgammal kunskap om hur kroppen reagerar på vibrationer, bankningar och knådning.

Rata inte den nya tekniken för massage!

De senare innovationerna kombinerar värme och tryck på ett helt fantastiskt sätt. Även om du tillhör de som gärna fokuserar på det som var inne förr bör du unna dig detta. Du kan ju påminna dig själv om att de moderna grunkorna aldrig hade blivit så populära som de är om de inte var gjorda med stöd i den kunskap vi samlat på oss om massage under tusentals år!