Idag finns möjligheten till lån trots betalningsanmärkning

När vi ser på den svenska finansmarknaden och den typ av lån som vi svenskar kan ta så har det hänt mycket på senare årtionden. Tidigare så var det garanterat omöjligt att få lån med betalningsanmärkning hos Kronofogden.

Än idag kan detta vara svårt att leva med. Betalningsanmärkningar kan påverka möjligheterna till ett lån och göra det svårt att få tag på de tjänster du vill ha. Till och med möjligheten att få ett litet lån för fräna 80 tals kläder till maskeraden. Men det finns numera möjligheter att ta lån även om du har en betalningsanmärkning.

Det finns flera anledningar till att du kan ha en betalningsanmärkning och alla är inte synonymt med en helt körd ekonomi. Oftast är det för att du har missat en eller flera betalningar. Men det kan också bero på andra skulder som till exempel en skuld hos Kronofogden som inte är löst.

En betalningsanmärkning innebär att du inte uppfyller de kreditvillkor som banken eller andra kreditgivare ställer och därför blir det svårt att ta lån. Precis som förr men numera har vi lösningar…

Det finns banker som hjälper dig trots din betalningsanmärkning

Det finns vissa banker som beviljar lån trots att du har en betalningsanmärkning. Detta görs oftast i samband med en kreditprövning där banken tittar på din ekonomiska situation och bedömer om du verkar har god betalningsförmåga.

När du med betalningsanmärkning ansöker om lån är det viktigt att du först gör en kreditprövning på dig själv. Detta gör du enklast genom att logga in på din internetbank och titta på dina inkomster och utgifter. Se till att du har en realistisk budget innan du ansöker om lån. Det är ju viktigt att du inte drar på dig fler skulder om du inte klarar av detta!

Jämför villkor innan du bestämmer dig

Du har bråttom att komma iväg till Kanarieöarna när det är möjligt att resa till ett lågt pris igen. Men det är viktigt att du jämför olika långivare och deras villkor innan du ansöker om ett lån trots betalningsanmärkning.

Många långivare har olika räntesatser och avgifter så det är viktigt att du hittar det lån som passar just dig och dina behov. Det finns mycket information om lån på nätet och du kan snabbt och lätt jämföra bland de största aktörerna inom privatlån.

När du ansöker om lån trots betalningsanmärkning är det också viktigt att du har en plan för hur du ska betala tillbaka lånet. Det är inte ovanligt att folk hamnar i en ond cirkel av skulder när de tar ett dyrt lån, så se till att du har en realistisk budget innan du ansöker om ditt snabblån.

Att ta ett för stort lån kan verkligen inte ses som en nymodighet. Sådant har skett i alla tider. Men kanske var det bättre förr på så vis att det inte gick lika snabbt att ta ett mindre lån samt att det aldrig kunde kosta så mycket som det kan idag.

pengar under skjortan

Krav för att få låna med betalningsanmärkning

De krav som en låneförmedlare vanligtvis ställer kan variera lite beroende på vad det är för typ av lån. Oftast gäller följande för att du ska kunna ta ett lån med betalningsanmärkning:

  • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden
  • Ingen ny betalningsanmärkning på minst 6 månader
  • Du ska vara myndig
  • Du ska ha någon form av inkomst

Om du följer dessa råd har du en stor chans att få ett lån trots betalningsanmärkning. Lycka till men undvik lånet om du inser att det blir för dyrt. Det går resor till Kanarieöarna året om så du kan börja spara istället!